друкувати


Українці все частіше стають жертвами мобільних вірусів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-20 12:45:32

Українці все частіше стають жертвами мобільних вірусів. Так звані "трояни" без відома власника телефону відправляють смски на платні номери. Вартість одного прихованого повідомлення сягає до 100 гривень.

Як повідомляє ТСН, спіймати шахраїв майже неможливо. Злочинці знімають гроші за кордоном. Програмісти радять користуватися антивірусами.

"При потраплянні вірусу в телефон він може вимикаються, перевантажуватися, зависати, розряджатися батарея", - розповів керівник цеху з ремонту мобільних пристроїв.

Шахрайські смски пропонують зробити щось, класика - "мама поклади мені тисячу карбованців на телефон потім поясню", або посилання на троян, щоб вкрасти ваші гроші.

Торік кількість мобільних загроз зросла в шість разів – заявляють програмісти. За останній місяць вірусів наловили стільки ж, як за останні сім років. Крім кількості, зросла і якість шкідливих програм. Вони крадуть гроші, знищують інформацію, шпигують за власником, розряджають батареї. І навіть закликають до революції, як це було під час арабських протестів.

Кіберзлочинці поставили на конвеєр виробництво та розповсюдження мобільних вірусів. Європа і Сполучені Штати вже озброюються арміями антихакерів.

А українцям експерти радять уважно ставитись до смс та ммс-повідомлень із незнайомих номерів та користуватися блютузом і вай-фай з'єднаннями лише при потребі.