друкувати


Від целюліту допоможе вівсянка і яблучний оцет

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-19 11:30:46

90% жінок різного віку помічають на своєму тілі целюліт, - впевнена столичний косметолог Марина Троскот. - Зараз весна, і дівчатам хочеться виглядати привабливо. Целюліт може цьому завадити, тому з ним треба боротися вже зараз, поки не носять коротеньких спідниць і шорт.

Два рази на тиждень приймайте ванни з екстрактами цілющих трав. У теплу ванну можна додати 300 грамів суміші розмарину, лаванди, хвощу і плющу. У такій ванні треба побути не менше 15 хвилин, щоб трави проникли у шкіру. Корисні речовини активізують обмінні процеси, тонізують і боряться із жировими утвореннями. Особливо сильно діє польовий хвощ, у склад якого входять 10% кремнієвої кислоти, яка створює колагенове волокно.

Змажте проблемні зони яблучним оцетом. Його розводять із водою у відношенні 1 до 1. Для посилення ефекту додають ефірне масло цитрусових. Сумішшю масують тіло, розігрівають його. Після нанесення на проблемні зони тіло обгортають целофановою плівкою на 30-40 хвилин, після цього усе змивають теплою водою. Наносять зволожуючий крем для тіла.

Допоможе скраб із вівсянки. Завдяки мікроелементам та вітамінам вівсянка робить шкіру пружною та свіжою. Для приготування скрабу необхідні такі інгредієнти: 1 столова ложка кукурузних пластівців, 1 столова ложка вівсянки, 2 столових ложки цукру, 3 столові ложки нерафінованого оливкового або соняшникового масла. Суміш втирають у шкіру 2-3 хвилини, потім змивають водою. Вівсянку також можна подрібнити блендером і замочити у молоці.

Сходіть на антицелюлітний масаж. Під час такої процедури жирові клітини розбиваються, жир стає більш м'яким. Посилюється кровообіг, покращується обмін речовин у м'язах. Як результат, жирові відкладення зникають разом з "ефектом апельсинової кірки". Розслабитися під час такого масажу не вдасться — процедура не дуже приємна. Можуть навіть синця з'явитися. Але результат того вартий.

Важливу роль у боротьбі з целюлітом відіграє правильне харчування. Нормалізувати обмін речовин і гормональний баланс. М'ясо краще замінити морепродуктами. Включайте у раціон більше капусти.

Каву при целюліті корисно пити і використовувати як скраб. Він виводить із організму рідину і бореться з жировими відкладеннями. Можна приготувати й кавову кашку. 3 столові ложки меленої кави заливають окропом і настоюють 10 хвилин, доджають 20 грамів зародків пшениці, кілька крапель ефірного масла, столову ложку меду. Суміш нанеосять на шкіру, масують і залишають на 10 хвилин. Після цього змивають.

Автор: Катерина ГОНЧАРОВА
Джерело: Gazeta.ua