друкувати


За січень-лютий до зведеного бюджету Коломийською ОДПІ зібрано платежів у сумі 28,4 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-17 09:49:35

За січень-лютий 2012 року до зведеного бюджету Коломийською ОДПІ зібрано платежів у сумі 28,4 млн грн, що на 7,4 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

У розрізі податків найбільшу питому вагу надходжень до Зведеного бюджету займає податок на доходи фізичних осіб. Порівняно з минулорічним періодом сплата податку на доходи фізичних осіб зросла на 2 млн грн.

Збір платежів до Державного бюджету за січень-лютий п.р. склав 9,0 млн грн. Основними податками, які формують Державний бюджет, є податок на прибуток та податок на додану вартість. Питома вага цих двох платежів у загальній сумі збору платежів до Державного бюджету складає 84,5%.

До місцевих бюджетів сплачено податків і зборів у сумі 19,3 млн грн, що на 5,3 млн грн. більше відповідного періоду минулого року, найбільша частка надходжень до місцевих бюджетів припадає на сплату податку на доходи фізичних осіб – 64,2%.

Податки створюють соціальну основу для гідного життя громадян, тому стабільне наповнення бюджетів усіх рівнів сприяє вирішенню значної кількості соціальних програм.