друкувати


Людям, які другий місяць сидять без води, комунальники радять … чекати весни

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-16 06:41:11

«Чекайте весни». Відповідь такого змісту мешканці будинку №63 по вулиці Тичини в Івано–Франківську вже другий місяць день у день чують від різного роду комунальних служб, до яких вони регулярно звертаються з проханням вжити заходів щодо відновлення холодного водопостачання у їх будинку.

Вода у кранах тут зникла ще 10 лютого – у самий розпал сильних морозів – і відтоді крани у квартирах щодня замість струменя води видають лише сичання. За інформацією міської служби оперативного реагування, причиною відключення стало замерзання будинкового вводу, і, не зважаючи на той факт, що в усьому місті весна оселилася ще 16 днів тому, а відлига опанувала вулиці ще раніше, в зазначеному будинку весни і досі чекають без жодних перспектив її приходу.

«Це просто жах, – розповідає мешканка будинку Марія Христан, – води немає вже другий місяць. В комунальному підприємстві «Єдиний розрахунковий центр», на балансі якого стоїть наш будинок, стверджують, що вони проводять роботи лише в будинку, а замерзлий ввід – то, мовляв, компетенція КП «Івано–Франківськводоекотехпром». У водоканалі ж сказали, що труби йдуть від дороги, а дорогу вони перекопувати не будуть». Зі слів пані Христан, сказати, щоб водоекотехпромівців взагалі нічого не робили, не можна. «Приїжджали звідти, – зазначає жінка, – щось там погріли. Але вода так і не пішла. Так ні з чим і поїхали. А біля нас навіть колонки немає. Ми мусимо купляти воду у сусідньому будинку. У мене чоловік інвалід. Його треба кожен день помити, а як мені то робити без води?»

Будинок по вулиці Тичини, 63, – не великий – всього 8 квартир. Старий. Мешканці вже й не знають куди телефонувати. Кажуть: щодня надзвонюють і у службу оперативного реагування, і в КП «ЄРЦ», і у Водоекотехпром, та чують звідти лише оте одіозне «Чекайте весни». Щоправда, нещодавно комунальники придумали нову «відмазку» – зазначили, мовляв, у будинку люди не живуть. «А у нас лише одна квартира нежила, – стверджує пані Марія, – бо там жіночка померла, а всі решта помешкання заселені і люди комунальні послуги, між іншим, регулярно оплачують».

Як стверджує начальник Івано–Франківської міської служби оперативного реагування Тетяна Клочко, такий будинок сьогодні в обласному центрі не один. Його «товаришами по нещастю» є 4–квартирний будинок по вулиці Гарбарській, 11, та приватна оселя по вулиці Маланюка,31.

От і чекають мешканці трьох «зачарованих будинків», коли ж і на їхню вулицю прийде весна. А поки цього не сталося мешканців будинку по вулиці Тичини, 63, не припиняють дивувати працівники КП «ЄРЦ». «Вони дзвонять, – говорить пані Христан, – і запитують: а у вас вже вода?...» Отакі вони – чудасії івано–франківської господарки.

Автор: Сергій БІЛИЙ