друкувати


Рада розширила права ОСББ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-15 02:45:42

Згідно з новим законом про діяльність ОСББ, за який проголосували 235 депутатів, земельна ділянка, на якій розміщений багатоквартирний жилий будинок, будівлі та споруди, що налажать до нього, а також прибудинкова територія, за клопотанням ОСББ передаються йому безоплатно у власність або постійне користування.

Закон також встановлює, що порядок використання земельних ділянок, та усього будинкового майна, визначається рішенням вищого органу ОСББ.

Крім того, документом було виписане поняття "спільне майно в багатоквартирному будинку". Таким майном вважається нероздільна частина багатоквартирного будинку, яка складається з частини допоміжних приміщень, конструктивних елементів, технічного обладнання такого будинку, і загальне майно в середині та за межами багатоквартирного будинку.

Співвласниками багатоквартирного будинку вважаються власники житлових та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку.

Закон встановлює, що об'єднання може бути створено тільки власниками житлових і нежитлових приміщень багатоквартирного будинку. Установчі збори об'єднання в новозбудованих нових багатоквартирних будинках скликаються після отримання правовстановлюючих документів більшістю власників житлових і нежитлових приміщень.

Джерело: ТСН