друкувати


З травня пенсіонери Прикарпаття отримуватимуть на 100 гривень більше

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-14 03:30:07

Додаткові 100 гривень до пенсії. Це одна із ініціатив Президента в провадженні соціальних реформ в Україні. Підвищення пенсій торкнеться 9 мільйонів людей похилого віку.

В головному управлінні Пенсійного фонду в області наголошують: перерахунок пенсій буде поетапний і він торкнеться всіх категорій населення.

Нині на Прикарпатті – майже 400 тисяч людей похилого віку. З них – 6 тисяч отримують пенсію нижче за прожитковий мінімум. Ще понад 30 тисяч пенсіонерів – колишні військовослужбовці. Для них пенсія зросте на 165 гривень. Однак як саме відбуватиметься перерахунок – в Пенсійному фонді не знають дотепер.

Соціальні ініціативи Президента торкнуться також тих, хто отримує державні пільги, зазначають в обласному управлінні соцзахисту. Для цього, тут переглянуть процедуру надання адресної допомоги. Вже розглядається можливість створення і соціальних карток.

З квітня почнуть перераховувати і страхові виплати інвалідам, котрі отримали травму на виробництві. Відтак, інваліди отримуватимуть додатково 500 гривень до щомісячних виплат. До дня Перемоги буде збільшена одноразова допомога інвалідам війни більш як на півтора тисячі гривень.

Джерело: Радіо «Західний полюс»