друкувати


"Прикарпаттяобленерго" зберігає місце у першій десятці всеукраїнського рейтингу з КСВ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-12 02:45:51

ПАТ «Прикарпаттяобленерго» вже не вперше потрапляє до рейтингу відкритості і системності українських компаній у сфері корпоративної соціальної відповідальності, який представляє журнал «ГVардия». З 2008 року прикарпатські енергетики займають високі сходинки у рейтингу соціально відповідальних компаній України.

ПАТ «Прикарпаттяобленерго» постачає електроенергію більше півмільйону споживачів Івано-Франківської області. Саме тому компанія вважає, що корпоративна соціальна відповідальність – це необхідна умова для ведення потужного фінансово прибуткового бізнесу, що призводить до сталого розвитку як компанії, так і регіону в цілому. У 2011 році в компанії прописали «Політику з корпоративної соціальної відповідальності». Протягом трьох років (2011 - 2014) ПАТ «Прикарпаттяобленерго» в розрізі своєї стратегії розвитку і планів щодо секторального лідерства визначило прагнення з КСВ, про які компанія буде інформувати свої заінтересовані сторони, а також щорічно звітуватися щодо їх виконання. На разі вже стартували унікальні корпоративні програми енергетиків у цій сфері, зокрема, корпоративного волонтерства у сфері популяризації дитячої електробезпеки, збереження біорізноманіття «Лелека», впровадження принципів «зеленого офісу» та ін.

У 2012 році до участі в рейтингу традиційно були запрошені компанії, що увійшли до листа «ГVардия 500». У відповідь на запрошення анкети прислала 41 компанія. Редакція журналу «ГVардия» привітала всіх учасників рейтингу і в черговий раз підкреслила, що вони є прикладом розвитку соціальної відповідальності українського бізнесу, а також зміцнення іміджу України і вітчизняних компаній на міжнародній арені.

Рейтинг складався на підставі аналізу анкет компаній, висланих в адресу редакції журналу «ГVардия», публічних соціальних звітів, а також незалежних оцінок експертів – членів експертної ради. Методика оцінки рівня відвертості і активності компаній у сфері КСО в 2012 році обговорювалася і коректувалася на круглому столі «Оцінка рівня відкритості і системності українських компаній у сфері КСО. Рейтинг «ГVардия соцответственности - 2012» 26 січня 2012 року. Лідером основного рейтингу соціально відповідальних компаній 2012 року став Метінвест, який вперше позиціонує себе в рейтингу КСО. Другу почесну позицію в рейтингу зайняла компанія ДТЭК. Лідер декількох попередніх років група СКМ цього року займає не менш почесний третій ступінь рейтингу. Регіональна електропостачальна компанія ПАТ «Прикарпаттяобленерго» посідає 10-ту сходинку.

Джерело: ПАТ "Прикарпаттяобленерго"