друкувати


Жіночий алкоголізм лікується значно важче, ніж у чоловіків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-10 11:45:35

Після затяжних святкувань кількість пацієнтів з білою гарячкою збільшується у кілька разів, але особливо наркологи стурбовані зростанням кількості жінок, які деградують від алкоголізму.

За словами медиків, опиратися впливу алкоголю жіночий організм майже не здатен. Щоб спитися, чоловікові треба з десяток років, жінка ж може перетворитися на алкоголічку за шість місяців.

"Протікає жіночий алкоголізм значно складніше, тому що бар'єрних захисних функцій в організмі у жінки менше, аніж у чоловіка. Тому, якщо жінка спилася, якщо вона почала випробовувати залежність 3-4 стадії, лікуватися їй складніше", - розповів журналістам ТСН головний лікар Донецького обласного наркологічного диспансеру Ігор Циба.

За словами лікарів у Маріуполі, за останні місяці кількість жінок, які надходять до центрів медико-соціальної реабілітації, збільшилася в рази – якщо раніше їх було відсотків 10, то наразі доходить до 30%.

Мінімальний курс лікування від алкозалежності - 3 тижні. Щоб очистити організм від токсинів пацієнткам колють та крапають міцні хімічні препарати. При цьому лікування це не з дешевих і переважно його оплачують родичі пацієнтів, адже державної програми реабілітації людей з алкозалежністю в Україні немає.

Джерело: ТСН