друкувати


У школах трудове навчання замінили вишиванням

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-09 09:45:18

Уроки праці в українських школах, як і обладнання на якому навчають роботі руками, застаріли і вже давно не цікавлять старшокласників.

У тих навчальних закладах, де верстати ще збереглись в робочому стані, майбутніх чоловіків ще так-сяк можуть навчити роботі з деревом та металом. А от у школах де все застаріле обладнання здали на брухт - хлопці змушені разом із дівчатами займатись вишиванням та створенням м'яких іграшок, з'ясували журналісти ТСН.

Зі свого боку у Міносвіти запевняють, що про проблему знають і розробляють нові стандарти та незабаром осучаснять так званий урок трудового навчання. Тим паче, що подекуди кількість годин з цього предмету з наступного року має зрости.

"Якщо раніше це були столярні слюсарні роботи, напилком стружку зробити, а зараз дитина в трудовому навчанні з інформаційними технологіями повинна знайомитись", - сказав академік Національної академії педагогічних наук Олександр Ляшенко.

Наразі ж, ручна робота цікавить лише найменших школярів, які із задоволенням виготовляють листівки та інші дрібнички для своїх мам.