друкувати


Майже 100% ковбасних виробів містять синтетику та барвники

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-09 09:30:28

Українська Держспоживінспекція виявила, що в країні близько 97% ковбасних виробів містять синтетичні речовини і різні фарбники.

"На сьогоднішній день є продукція без синтетики, але, на жаль, в загальній пропорції це лише близько 3%", - повідомив начальник Управління ринкового нагляду Держспоживінспекції Сергій Кияниченко.

За його словами, відомство бореться з цим лише проголошуючи певні соціальні акції. Тому що по законним завданням вона проводить перевірку на відповідність якості чи безпеки тієї чи іншої продукції в суворій відповідності з законодавчими або нормативними правовими документами.

На сьогоднішній день такими документами можуть бути і державні стандарти, і розпорядчі акти, як технічні умови. Тому Держспоживінспекція виносить певні обмежувальні заходи або штрафи лише за порушення.

Нагадаємо, раніше прем'єр Микола Азаров "з жалем" відмовився від ковбаси та сосисок і повністю перейшов на натуральні продукти. При цьому він підкреслив, що аналіз продаваних в Україну товарів показав, що більшість товарів абсолютно не відповідають стандартам якості.

Джерело: ТСН