друкувати


Листоноші Коломийського району відтепер повністю забезпечені велосипедами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-08 10:30:19

Крокуючи від хати до хати, листоноші скорочують відстані між людьми, несуть нам свіженькі новини і радість спілкування з рідними. Як би не розвивались сучасні інформаційні технології, ми завжди чекаємо вісточки від родичів, друзів, знайомих, які через ті чи інші життєві обставини перебувають далеко від нас.

Листоноші щодня долають 10–20 кілометрів, та ще й з ношею в руках.

Потрібний і необхідний подарунок до свята 8 Березня – велосипеди – отримали листоноші Коршівського куща Коломийського центру поштового зв’язку №3, який обслуговує Коломийський, Снятинський і Городенківський райони.

«Це вже не вперше ми отримуємо такий приємний подарунок від депутата Івано-Франківської обласної ради Богдана Гдичинського та благодійного фонду «Заради добра».

33 велосипеди – це третій транш благодійників для працівників пошти. Новенькі велосипеди суттєво полегшать роботу листоношам.

«Ми дуже вдячні за таку допомогу та за те, що Богдан Петрович перейнявся нашими поштовими проблемами і допоміг та й надалі допомагає у їх вирішенні», – зазначив начальник ЦПЗ №3 Михайло Митрофайло.

Таким чином, завдяки фонду «Заради добра» та Богдану Гди­чинському, на­передодні Між­­народного дня боротьби за права жінок вдалося забез­печити велосипедами листонош Коршівського куща, до якого входять села Лісна Слобідка, Черемхів, Лісний Хлібичин, а також «залізних коней» отримали листоноші частини міських відділень Коломиї.

На сьогоднішній день за сприяння депутата Івано-Франківської обласної ради пошта отримала приблизно 130 велосипедів.

Подаровані 33 велосипеди задовольнили потребу поштарів Коломийського району і міста у транспортних засобах. Потреба у велосипедах ще залишається. Транспортні засоби потрібні і в Снятинському районі, де працює майже 98 листонош, а також у Городенківському, оскільки саме ці райони охоплює Коломийський центр поштового зв’язку.

«Я вже 30 років працюю на пошті, раніше нам трошки допомагали і забезпечували велосипедами, але вони не вічні, тим паче, якщо користуватися ними щодня. Важко носити сумки з поштою, а тепер, маючи гарний, якісний велосипед з великим кошиком, нам буде легше на руки», – каже Марія Дмитрук з села Черемхів, яка обслуговує 400 номерів. Її колега Оксана Романюк працює вже більше 20 років у Черемхові і обслуговує віддалених мешканців села, тож для неї велосипед – велика поміч.

«Для нашої роботи велосипед просто необхідний, адже ми маємо великі дільниці і важко з повною сумкою кореспонденції обходити всіх на далеких відстанях. Мені дістався велосипед від попередньої листоноші, але він три роки вже відпрацював і наразі знаходиться в жахливому стані. Новенький транспорт – це подарунок, про який ми й не мріяли, тож дуже дякуємо Богданові Гдичинському», – розповіла Марія Тринога, листоноша з села Коршів.

Подарунки вручав голова громадської приймальні депутата Івано-Франківської обласної ради Богдана Гдичинського Василь Волощук. Він наголосив, що «ми не могли залишити поза увагою тих, хто йде до людей з добром, і не звернути увагу на їхні проблеми. Ми робили і робитимемо все можливе, щоб листоношам було комфортно працювати».

Богдан Гдичинський порівняв листонош, серед яких переважно самі жіночки, з поштовими голубами, яких колись відсилали з корабля на корабель, і адресати завжди з великим трепетом чекали на вісточку.

«Нині дуже важливо, щоб листоноші могли в комфортних умовах працювати і приносити до людей лише добрі новини, гарний настрій і позитив», – зазначив депутат обласної ради Б.Гдичинський.

Як розповів нам начальник Коломийського центру зв’язку М.Митрофайло, нині проводиться реконструкція приміщення поштового відділення і багато чого зроблено власними силами, але не все так легко, як здається. Посильну допомогу надав і Богдан Гдичинський – він допомагає вмеблювати приміщення відділення.

Михайло Митрофайло від щирого серця дякує доброчинцям та вітає усіх жінок-працівників Коломийського центру зв’язку зі святом краси, ніжності та жіночності. Він побажав жінкам отримувати приємні подарунки не лише до 8 Березня та завжди приносити добрі новини до людей.

Автор: Оксана ОСТРОВСЬКА