друкувати


Кожна п'ята дитина в країні має проблеми із зором

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-06 11:45:22

За підрахунками Міністерства охорони здоров'я України, кожна п'ята дитина в країні має проблеми із зором, хоча частенько навіть про це не здогадується. На покоління хай-тек згубно впливає надмірна любов до комп'ютерів, приставок і мобільних телефонів.

Вже 10 тисяч маленьких українців мають серйозні проблеми із зором. У скількох дітей незначні проблеми із зором, статистика не повідомляє. Але саме такі діти найбільше ризикують, застерігає Міністерство охорони здоров'я України. Навіть банальна перевтома очей може призвести до серйозних захворювань всього організму.

"Коли внутрішні м'язи ока втомлюються від того навантаження, яке на них випадає, починаються розлади, пов'язані з можливістю кришталика перебудовуватися на близькі відстані, на далекі. Виникає астенопія. І дитина банально починає втомлюватися, відставати, у дитини з'являються і головний біль, і фізична стомлюваність. Лише через те, що у школяра виникло перевантаження цього м'яза", - пояснив головний дитячий офтальмолог Міністерства охорони здоров'я України Юрій Барінов.

Лікарі рекомендують дітям робити гімнастику для очей і частіше розслаблятися. А також частіше перевіряти зір, і якомога раніше починати лікування в разі виникнення проблем.

Джерело: Освітній портал