друкувати


Освітяни невдоволені міністерськими новаціями

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-29 11:30:11

Менше Історії та української мови — Міносвіти врешті оприлюднило проект нового навчального плану для середньої школи. Новації профільного відомства освітян шокували.

У новому документі кількість уроків української мови суттєво скоротили. Не краща доля спіткала і літературу. Однак найгірша ситуація з «Історією України». Керівники та викладачі шкіл б’ють на сполох — зменшувати години та ущільнювати курс із цього предмету уже й так нікуди.

Паралельно із скороченням годин на певні дисципліни, Міносвіти попіклувалося і про збільшення інших. У новому навчальному плані додалося уроків з фізичної культури. А от інформатику в обов’язковому порядку тепер мають викладати починаючи з 2 класу. Цей аспект освітян знову не втішив. Адже до таких новацій матеріально-технічна база шкіл не готова. Як і не готові до змін самі учні. Навантаження на школярів із 2013-го також суттєво зросте — до 7–8 уроків на день.

Своє невдоволення міністерськими новаціями місцеві освітяни висловили у листі заступнику Табачника. Документ із пропозиціями, щодо доопрацювання навчального плану, управлінці прийняли на засіданні профільної колегії. Утім, чи дослухається до зауважень освітнє відомство, наразі не відомо.

Джерело: Радіо «Західний полюс»