друкувати


М.Вишиванюк знову хвалив нинішню і критикував минулу владу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-28 10:45:47

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк поділився з пресою здобутками чинної влади та знову покритикував попередній уряд.

Губернатор підбив підсумки останнього засідання Ради Регіонів при Президентові. Каже, у минулому році уряду вдалося зменшити ріст інфляції і належним чином підготуватися до Євро-2012. Поряд з цим владі, завдяки росту ВВП, вдалося погасити кредитні позички, яких набрали попередники.

Однією з головних тем засідання Ради Регіонів була діюча реформа системи охорони здоров'я. Щодо нашої області, то ще в минулому році тут закупили медичного обладнання на рекордну суму — 145 мільйонів гривень. Поряд з цим, за словами губернатора, на Прикарпатті не буде закрито жодного медичного закладу. А продовжуватиметься їхнє технічне і організаційне переоснащення. Також відповідне підвищення кваліфікації пройдуть лікарі.

Щодо міжнародної співпраці, то тут область має намір долучитися до ініціативи підтримки Карпатського регіону з боку Європейського Союзу. Відповідний проект започатковує Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина. Представники цих країн обговорять спільні дії у Європарламенті цієї осені на форумі в Яремче.

Джерело: Радіо «Західний полюс»