друкувати


Існує прямий взаємозв'язок між вживанням соків і ожирінням у дітей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-27 12:10:15

Навіть відносне здорове харчування, як виявилось, може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Особливо, якщо йдеться про маленьких дітей, батьки яких дозволяють їм споживати улюблений продукт понад міру.

Підтвердження цьому знайшли вчені з університету штату Мічіган (США). Вони провели опитування батьків, у яких є маленькі діти, причому йшлося про сім'ї всіх рівнів достатку. У результаті з'ясувалося, що 35% малят у віці від 1 року до 5 років щодня випивають не менше двох склянок соку. Тоді як фахівці попереджають: норма для дітей до 6 років складає одна склянка. І не важливо, натуральний це сік чи не дуже.

Примітно, що чим бідніші батьки, тим більше їх дітки зловживають соком. Наприклад, у категорії з річним доходом менше 30 тисяч доларів на сім'ю режим порушує майже кожна друга дитина. У той же час, серед тих, хто отримує понад 100 тисяч доларів, цей показник складає лише 23 відсотки.

"Обмеження у цьому випадку важливі тому, що існує прямий взаємозв'язок між вживанням солодких напоїв і такими проблемами здоров'я дітей, як ожиріння і ранній карієс", - попереджає один з авторів дослідження Сара Кларк. За її словами, "у багатьох дітей з надлишковою вагою солодкі напої складають істотну частку спожитих калорій".

Батьки можуть вважати сік найбільш легким способом забезпечити організм дитини вітамінами. "Але часом дуже складно відрізнити 100-відсотковий фруктовий сік від підсолоджених напоїв. У будь-якому випадку, лікарі рекомендують обмежуватися лише одною склянкою на день, навіть якщо це найкращий сік", - додає Кларк.

Джерело: Освітній портал