друкувати


Дмитро Лащук: Без вболівальників немає команди

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-24 01:30:14

Сьогодні нам вдалося поспілкуватися із президентом коломийських "Карпат" Дмитром Лащуком. Президент розповів про підготовку команди до нового футбольного сезону.

За словами Дмитра Лащука клуб сьогодні працює в двох напрямках. "Карпати" роблять все, щоб пройти атестацію ПФЛ і одержати право змагатися в другій лізі. В той же час не відкидається можливість виступу в обласному чемпіонаті та аматорському чемпіонаті України.

- Пане Дмитро, розкажіть, будь ласка, в якому турнірі виступатимуть "Карпати" в 2012 році - обласному чемпіонаті чи другій лізі ПФЛ?
- На сьогоднішній ми працюємо в двох напрямках. "Карпати" не відмовляються від участі в другій лізі ПФЛ. Робимо і робитимемо все для того, що, все-таки, пройти атестацію та бути допущеними до змагань. В той же час, братимемо участь в обласному чемпіонаті та аматорському чемпіонаті України. Прийняття такого важливого рішення, як подальша доля клубу, повинно прийматися спільно. Клуб, місцева влада та вболівальники мають вирішити разом, який шлях обрати.

Знаєте, цьогорічний чемпіонат області може бути не менш цікавим турніром для нас, ніж друга ліга ПФЛ. Повертаються яремчанські "Карпати", серйозні завдання ставлять перед собою тлумацьке "Придністров'я", брошнівські "Кроно-Карпати", городенківський "Пробій". Тому боротьба за чемпіонство обіцяє бути дуже напруженою.

- Які кадрові зміни відбулися в складі команди?
- Скажу так: "Карпати" залишили львів'яни, натомість працюємо над поверненням коломиян. Для нас важливо, щоб гравці, яких запрошуємо показували якісну гру. Основне завдання команди - радувати вболівальників красивим футболом та перемагати. Бо без вболівальників не буде й команди.

- Розкажіть детальніше про підготовку "Карпат" до футбольного сезону.
- 9-го лютого команда розпочала підготовку до нового футбольного сезону. Ми провели десятиденний збір. Вчора зіграли перший контрольний матч. В Моршині на штучному покритті місцевого стадіону зустрілися із стрийською "Скалою". Гра завершилася миром - 2:2. Грою команди задоволений, результатом - не дуже. Наші хлопці забили два красивих голи. Приємно, що відзначився Ростислав Дяків, який спочатку не використав декілька хороших нагод, але потім виправився.

- Чи братиме участь команда в "Кубку Федерації пам'яті М.Думанського"?
- Ні, ми відмовились від можливості взяти участь в цьому турнірі. Плануємо поїхати на 10-денний тренувальний збір до Польщі. Цей збір стане ключовим етапом в підготовці "Карпат" до обласного чемпіонату.

- Де гратимуть "Карпати" в 2012 році?
- Питання залишається відкритим. Якщо буде прийнято рішення реконструйовувати стадіон в Коломиї для участі в змаганнях серед професійних команд, то ми гратимемо в Печеніжині.

- З якими командами плануєте провести ще товариські матчі?
- Наступного тижня плануємо провести ще 2-3 спаринги. Скоріше всього, з тією ж "Скалою", а також із чернівецькою "Буковиною". Одним словом, ми ціленаправлено готуємось до початку футбольного сезону.

А Вам, шановні вболівальники (насамперед, це стосується вболівальників коломийської команди), пропонуємо в коментарях статті дати відповідь на запитання: "Карпати" в новому сезоні мають виступати в обласному чемпіонаті чи в другій лізі ПФЛ?"

Джерело: sport.if.ua