друкувати


На проходження ЗНО зареєструвалися 290 тис. абітурієнтів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-23 12:10:36

20 лютого завершився термін подачі документів на проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в 2012 році.

За словами директора Українського центру оцінювання якості освіти Ірини Зайцевої, на сьогоднішній день зареєстровано 290 тис. 672 абітурієнти. Це приблизно 70% від розрахункових даних.

У регіональних центрах оцінювання якості освіти триває обробка надісланих абітурієнтами реєстраційних документів.

"Ми визначаємо документи за поштовим штемпелем - лист має бути відправлений не пізніше за 24:00 20 лютого. Остаточну цифру ми зможемо назвати в середині березня", - говорить І.Зайцева.

Також до 5 березня учасники зовнішнього тестування мають можливість внести зміни до реєстраційних даних шляхом повторної реєстрації. Для цього, окрім комплекту реєстраційних документів, необхідно відправити отриманий раніше сертифікат.

За словами І.Зайцевої, найбільш поширена проблема - неправильно оформлені документи або неповний пакет документів. У цьому випадку реєстраційні центри їх висилають назад з проханням допрацювати.

"Інформація про стан обробки заяв є на сайтах регіональних центрів. Перевірити можна за допомогою номера реєстраційної картки. Якщо був відісланий рекомендований лист, то на сайті Укрпошти можна перевірити, чи дійшов він до регіонального центру. А потім цікавитися в центрі", - продовжує глава Українського центру оцінювання якості освіти.

Абітурієнтам, які успішно пройшли процедуру реєстрації, буде відправлена реєстраційна картка абітурієнта, бланк сертифікату та інформаційний бюлетень, присвячений ЗНО-2012.

Для кожного зареєстрованого учасника ЗНО на сайті Українського центру оцінювання якості освіти буде створена інформаційна сторінка.

Цього року терміни проведення зовнішнього тестування у зв'язку з проведенням чемпіонату з футболу трохи зміщуються - тести проходитимуть з 15 травня по 7 червня. Додаткова сесія ЗНО відбудеться з 18 по 23 червня.

На відміну від минулого року абітурієнт може здати 4, а не 5 тестів. Тестування буде проведено з 10 навчальних предметів: української мови й літератури, історії України, математики, всесвітньої історії, біології, географії, фізики, хімії, російської мови й однієї з іноземних мов - англійської, німецької, французької або іспанської.

Джерело: Освітній портал