друкувати


Як розпізнати брехунів на сайтах знайомств

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-22 11:45:09

Психологи з'ясували, що брехуна можуть видати написані ним тексти.

Дослідження, проведене групою психологів США, показує, що на інтернет-сайтах знайомств брехуна можна ідентифікувати з імовірністю 65%. Вчені вивчили чотири веб-сайти і порівняли те, що пишуть про себе 78 постійних відвідувачів, з їх реальними характеристиками - вагою, зростом і віком.

Вчені виявили, що "брехуни" уникають користуватися займенником "я". За словами вчених, це відбувається тому, що люди, які брешуть, підсвідомо прагнуть дистанціюватися від своєї брехні.

З'ясувалося також, що брехуни вважають за краще користуватися запереченнями. Так, замість слова "щасливий" вони частіше пишуть "не сумний", замість "веселий" - "не нудний", тощо.

Також психологи з'ясували, що людина, яка повідомила у своєму профайлі невірні відомості про себе уникає розмов про її зовнішність.

Психологи заявляють, що невірну інформацію про себе давали майже всі відвідувачі сайтів знайомств, але в основному вони брехали не сильно. Найчастіший предмет для брехні - вага. Жінки в середньому знижували її на 4 кг, чоловіки - на 600 грам. Половина відвідувачів говорили неправду про свій зріст, кожен п'ятий - про свій вік.

Вчені перевірили також, чи впізнають брехунів інші відвідувачі сайтів. Вони запропонували нетренованим добровольцям визначити, хто з відвідувачів говорить про себе неправду. Ефект був нульовий - нікому не вдалося розпізнати брехунів.

Дослідники прогнозують, що незабаром може з'явитися програма, що розпізнає, чи правду каже про себе той, хто зацікавив вас.

Джерело: ТСН