друкувати


Яким насправді буде новий стандарт для шкіл не знають і прикарпатські освітяни

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-22 01:30:12

Скандальні нововведення від міносвіти. Ажіотаж довкола нового навчального плану для середньої школи не вщухає уже декілька днів. За даними одного із українських видань, новації освітнього відомства передбачають суттєве зменшення кількості годин на вивчення української мови і літератури. А предмет «Історія України» узагалі мав би зникнути. Утім в профільному міністерстві цю інформацію спростовують.

Яким насправді буде новий стандарт для шкіл не знають і прикарпатські освітяни. Базовий навчальний план, який наразі є на сайті МОН, дуже суперечливий та незрозумілий. У документі виведена лише сумарна кількість годин на певний цикл. Відтак якого предмету торкнуться зімни — невідомо.

Поки освітяни очікують офіційних розяснень та остаточно затвердженого Міносвітою проекту нового навчального плану, свій вердикт новаціям поспішили винести голови Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської облрад. Ініціатива Дмитра Табачника, щодо зменшення кількості годин української мови, та ймовірна відміна «Історії України», «свободівців» обурила не на жарт. За повідомленням прес-служби ВО «Свобода», голови обласних рад вимагають негайного звільнення міністра.

Джерело: Радіо «Західний полюс»