друкувати


За 2 роки 56 прикарпатських сімей скористалися державною допомогою з придбання житла

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-22 04:30:01

За останні два роки 56 прикарпатських сімей скористалися державною допомогою з придбання житла. Про це повідомили в облдержадміністрації. Нагадаємо, нині функціонує 3 такі програми — «Доступне житло», «Молодіжне кредитування» та «Погашення банківських відсотків».

У 2012 році асигнування на соціальну нерухомість з державного бюджету зростуть до 200 мільйонів гривень на усю країну. З цієї суми 8 мільйонів планує отримати Івано-Франківщина.

Найпопулярнішою в минулому році була програма «Доступне житло». 70% вартості помешкання одноразово сплачували громадяни. Решту — докладала держава. Однак назбирати навіть 70%, визнають чиновники, для більшості прикарпатців є занадто високою планкою. Тому держава готує можливість надання пільгового кредитування цієї суми під 3% річних.

Також у обласному Держфонді молодіжного житлового будівництва планують зайнятися новою діяльністю. Структура хоче під низькі відсотки кредитувати ОСББ та інші будинки для впровадження енергозберігаючих технологій. Таких як утеплення фасаду, даху чи підвалу. А також реконструкцію електричних і водопровідних мереж. Обидва останні проекти почнуть працювати з наступного року. Якщо на це буде воля Верховної ради.

Джерело: Радіо «Західний полюс»