друкувати


Чи існує в Івано-Франківську соціальна справедливість?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-21 04:30:43

Чи існує в Івано-Франківську соціальна справедливість? Над цим міркували представники мерії, роботодавців та профспілок. За словами влади, вона є своєрідним каталізатором процесу. Зокрема, контролюючі органи захищають права найманих працівників. А міською радою забезпечуються усі взяті на себе зобов’язання щодо фінансування медицини та освіти.

Для підприємців поняття соціальної справедливості насамперед асоціюється з можливістю безперешкодно вести бізнес. Без позапланових і безпідставних перевірок та полегшенням податкового навантаження. Це дозволить скеровувати більше ресурсів у модернізацію та створення нових робочих місць.

Найпесимістичніше до питання соціальної справедливості відносяться комунальники. Адже за останніх дев’ять років в місті ліквідовано 11 таких підприємств, більше 800 працівників залишились без роботи. Все це відбувалося без врахування думки профспілок. А ті, хто залишився на робочих місцях, не мають навіть елементарних умов для праці.

В Україні день соціальної справедливості 20 лютого відзначають вже втретє. Незважаючи на велику кількість проблем, визнають сторони діалогу, поетапно їх все-таки вирішують. Принаймні у цьому виявляють зацікавленість влада, роботодавці та профспілки.

Джерело: Радіо «Західний полюс»