друкувати


Фізичні перевірки підприємств замінить аналітика

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-13 04:45:08

Кабмін планує замінити велику кількість податкових перевірок на аналітичні методи пошуку порушників фінансових законів, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.

"Мова не тільки про мораторій на податкові перевірки малого і середнього бізнесу, який продовжено і в 2012 році, мова про поступове зниження загальної кількості податкових перевірок. Впровадження аналітичних методів пошуку суб'єктів тіньової економіки дозволяє знаходити порушників закону без зайвих витрат часу і нервів сумлінних платників податків" , - сказав урядовець.

На думку Клюєва, успіх детінізації економіки буде складатися не стільки в силових методах, скільки в заходах щодо зниження регуляторного навантаження на приватний сектор, продовження мінімізації бюрократичних процедур, які стосуються підприємницької діяльності.

Він нагадав, що Податковий кодекс передбачає не тільки поступове зниження ставок основних податків, а й податкові пільги для підприємств, що реалізують енергоефективні проекти. Клюєв також закликав вітчизняних підприємців активніше користуватися цими інструментами.

Нагадаємо, за оцінкою голови Державної податкової служби Олександра Клименка, на сьогоднішній день третина економіки країни перебуває у тіні.

Джерело: ТСН