друкувати


Ближче до парламентських виборів на Україні може початися справжня кібер-війна

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-13 04:10:05

Ближче до парламентських виборів, які відбудуться восени 2012 року, на Україну може чекати справжня партійна кібер-війна.

Як йдеться у сюжеті ТСН, хакери вже збирають "замовлення" на цю війну.

Як розповів український хакер з групи Anonymous, хакерів в Україні дуже багато, вони діють групами або поодинці.

"Деякі групи хакерів пропонують свої послуги за гроші. Більшість їхніх клієнтів – це великі корпорації, банки, фінансові установи. Вони на замовлення зламують клієнтські бази, а компанії використовують інформацію проти суперників у своєму бізнесі", - розповів хакер.

Лідер Інтернет-партії України Дмитро Голубов дивується українській владі. Адже маючи в себе в країні найпотужніших хакерів, вона так і не скористалась їхніми можливостями. Хоча цілі армії "білих" хакерів ведуть кібер-війну проти "чорних", чи працюють на інтереси США, Британії, Японії, і навіть Росії.

"Хакери - це люди, які можуть повністю організувати зовнішню розвідку, не виходячи з кімнати, вони можуть отримувати надсекретні дані про танки, літаки, про НАСА, стеження", - каже Дмитро Голубов.

Він також впевнений, що влада могла б уникнути ситуації, коли хакери разом з інтернет-користувачами два тижні пому "поклали" усі владні сайти в Україні. "Якби на роботі в уряді були нормальні хакери, в Службі безпеки були нормальні хакери - такого б не сталося", - переконаний активіст.