друкувати


Українці зможуть заправлятися дизелем, який не замерзає при -40

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-11 10:30:48

Найбільші нафтотрейдери і споживачі в складних умовах нинішньої зими змогли на практиці переконатися у високій якості першого вітчизняного арктичного дизельного палива підвищеної якості ENERGY А-Евро виробництва ПАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.).

Про це повідомив начальник сектора зв'язків з громадськістю ПАТ "Укртатнафта" Сергій Біленький.

"Трейдери і споживачі підтвердили високу якість даного продукту в таких непростих умовах, які склалися під кінець цієї зими, коли навіть в Криму мороз наближався до 20 градусів", - сказав він.

За словами Біленького, низькотемпературні властивості цього палива гарантують надійність і безпеку експлуатації двигуна в жорстких кліматичних умовах (значення основного показника для арктичного дизеля - гранична температура фільтрування - складає не вище -28 º С, що забезпечує незамерзання палива за температур до -40 ° С і нижче). Тобто навіть такі суворі морози, як у січні-лютому нинішнього року для арктичного палива - далеко не межа його можливостей.

Варто відзначити, що "Укртатнафта" першою з вітчизняних виробників освоїла випуск дизельного пального для арктичного клімату. І - вгадала, "підкинувши" новинку автомобілістам якраз минулої осені. Вперше компанія представила "арктичне" дизпальне в листопаді минулого року на 14-й міжнародній виставці нафтогазової промисловості "Нафта і Газ 2011", що відбулася в Києві.

Представник компанії додав, що "застосування дизельного пального арктичних сортів, виробленого в заводських умовах, забезпечує легкий старт і надійну роботу двигуна за низьких температур". Відмітна "плюс" - технологія виробництва арктичного дизпального в заводських умовах забезпечується шляхом каталітичної конверсії важких парафінів, що радикально відрізняється від практики додавання депресорних присадок в паливо безпосередньо під час заправки, його транспортування або зберігання.

Серед основних переваг арктичного дизельного пального виробництва ПАТ "Укртатнафта" Біленький виділив такі: чудові низькотемпературні характеристики; легкий пуск холодного двигуна; екологічність палива (вміст сірки - 50 ppm і нижче); надійність під час експлуатації двигуна; відсутність спінювання за швидкого наливу; очищення паливної системи; захист вузлів двигуна від корозії; контроль відкладень на форсунках; покращене пальне за ціною звичайного.

Джерело: ТСН