друкувати


Івано-франківським одинадцятикласникам не вистачає підручників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-09 03:30:01

Один на двох, а то й на увесь клас — івано-франківським одинадцятикласникам не вистачає підручників. Про обіцяне Міносвіти та Дмитром Табачником стовідсоткове наповнення навчальними книгами шкільні бібліотекарі лише мріють…

Кажуть, підручниками навчальні заклади забезпечені щонайбільше на 85%. Та й то лише основні предмети — українська мова, історія, фізика, хімія, чи література. А от «Захист Вітчизни» — справжній дефіцит: 2 примірники на школу.

Про таку «науку без книг» в міському управлінні освіти знають. Утім лише розводять руками — вирішення цієї ситуації від них не залежить. Цього року забезпечення одинадцятикласників підручниками взяло на себе Міносвіти. Саме у цьому відомстві й вирішували скільки книг школярам потрібно та займалися їх розподілом. Згідно міністерського плану — навчальними посібниками освітні заклади забезпечені на 80%.

Не легше й 10-класникам. Обіцяні для них ще на початку року підручники з англійської так і не надійшли. Коли, та чи будуть узагалі школи забезпечені навчальними посібниками на 100% нині прогнозувати важко. Наразі освітні заклади із ситуації виходять самотужки — для учнів книги, яких не вистачає, витягують із бібліотечних архівів, а вчителям доводиться користуватися інтернетом.

Джерело: Радіо «Західний полюс»