друкувати


У 2011 році Кабмін оцінив здоров'я українців у 115 доларів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-09 11:45:04

Після прийняття закону про медичне страхування пройде два роки, поки лікарні запрацюють на нових принципах, заявив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко.

"У нас готовий закон про соціальне медичне страхування, і ми його зараз відправили своїм колегам на ознайомлення. Я б хотів, щоб як мінімум в цьому році прийняли закон про обов'язкове медичне страхування", - сказав міністр.

У липні 2011 року Аніщенко заявляв, що система охорони здоров'я в Україні не готова до впровадження страхової медицини, припускаючи, що в 2012 році закон про соцмедстрахування буде поданий на розгляд в Раду.

Нагадаємо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що реформування системи охорони здоров'я в Україні буде передбачати впровадження ефективної страхової медицини.

Ще восени 2011 року перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова заявляла, що вводити страхову медицину в Україні поки що небезпечно, бо це вдарить в першу чергу по приватному бізнесу, який змушений буде своїм коштом страхувати працівників.

Як повідомлялось, в Україні в 2011 році витрати на медицину були в 10-15 разів нижчими за європейські, і складали 920 гривень, або трохи більше 115 доларів на одного громадянина на рік.

Джерело: ТСН