друкувати


Івано-Франківське міське управління культури демонструє "споживацький" підхід

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-09 11:30:24

Розглядаючи на міськвиконкомі Комплексну програму підтримки та розвитку культури міста Івано-Франківська на 2012–2015 роки, міський голова Віктор Анушкевичус влаштував начальнику управління культури Мирославу Петрику допит. Воно й не дивно. Адже цьогоріч депутати не обділили культуру, а навпаки передбачили у міському бюджеті понад 23 млн грн.

Тож мер спитав: скільки коштів Петрик залучив завдяки грантам, проектам чи меценатам. Той мовчав. Відтак, Анушкевичус зобов’язав протокольну частину вивчити питання: у скількох грантах та програмах управління культури брало участь і які пропозиції куди направляло.

«Я дуже люблю культуру, — сказав мер. — Але ви демонструєте споживацький підхід».

Його підтримав секретар міської ради Руслан Марцінків. Мовляв, у інших містах управління культури, на відміну від Франківська, залучають спонсорські кошти. І правильно роблять, бо коштів із бюджету, скільки їх не проси, ніколи не вистачить.

Крім цього, Віктор Анушкевичус спитав Мирослава Петрика: яка основна мета управління культури? «Надавати культурні послуги», — відповів той. Мер засміявся і пояснив, що Івано-Франківськ має 22 міста-партнери поза Україною, з якими треба налагоджувати співпрацю. А мета управління культури не тільки у наданні культурних послуг для Івано-Франківська, а й у просуванні української культури у світі.

Мер зобов’язав Мирослава Петрика подумати над цим питанням. А Руслан Марцінків навіть пригрозив, що якщо той так само буде відповідати на сесії міськради (а програму має затвердити саме сесія), то депутати знімуть питання з обговорення, а Петрик буде виглядати погано...

Джерело: Газета «Репортер»