друкувати


Мер Івано-Франківська впорядкує навчання у школах, дезорганізоване холодами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-07 04:10:10

Привести до ладу відвідування івано-франківськими дітьми уроків у загальноосвітніх в школах міста Івано-Франківська має на меті міський голова обласного центру Прикарпаття Віктор Анушкевичус. Про це він повідомив сьогодні, під час оперативної наради в міськвиконкомі.

Зі слів мера, він має намір підписати розпорядження, відповідно до якого з завтрашнього дня навчання у школах міста відбуватиметься в звичному режимі, включно з навчанням дітей молодших класів. Єдиною особливістю буде початок уроків з певним запізненням – з 10.00 години.

Дезорганізацію у навчальний процес внесло скасування на минулому тижні шкільних уроків в зв’язку з сильними холодами. Втім, вже в п’ятницю, 3 лютого, на черговому засіданні обласного оперативного штабу із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних із різким зниженням температури, начальник головного управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА Зінаїда Болюк висловила доцільність врахування регіональних особливостей похолодання. У відповідь на це голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк запропонував відновити з 6 лютого навчання для учнів 5-11 класів за умови, що їх до школи відпустять батьки та скорочення тривалості уроків до 35 хвилин. Як наслідок, чимало учнів та їх батьків так і не були попереджені про початок навчання, а само навчання починалось не в чітко визначений час, а хаотично.

Власне, на припинення такого шкільного хаосу в місті Івано-Франківська і спрямоване розпорядження міського голови.

«І скажіть директорам, – додав мер, звертаючись до керівництва міського управління освіти і науки, – якщо з 10-ої години, то всі мають навчатися з 10-ої, а не з 10.40 чи ще якоїсь години, коли діти не знають, на яку їм іти на уроки».

Автор: Сергій БІЛИЙ