друкувати


Український правозахисник Т.Монтян розхвалила комунальну реформу в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-07 03:30:25

Відомий український правозахисник Тетяна Монтян розхвалила комунальну реформу в Івано-Франківську. Адже, в період коли практично немає чітко прописаних законодавчих норм з утримання житлового фонду, тут змогли створити діючу управлінську модель, яка дає результати.

Хибно, за словами столичного юриста, вважати Єдиний Розрахунковий Центр монополістом на ринку ЖКГ. Адже люди мають альтернативу — вони можуть створити ОСББ. Щодо окремого фінансування поточних і капітальних ремонтів, то тут теж усе законно. Адже ще донедавна цей пункт у структурі квартплати був оманою.

Загалом ситуація з житлово-комунальною галуззю в Україні невтішна. Як пересічні люди, так і депутати у Верховній Раді, за словами Тетяни Монтян, думають, що піклуватися про підвали, горища чи прибудинкову територію має будь хто, лише не той, хто там проживає. Тому досі не прийняті нові законодавчі акти, які б розвінчували цю думку. Однак у Верховній Раді зацікавлених у цьому процесі — немає.

Саме двозначність українського законодавства є головним ризиком в роботі ЄРЦ. Якщо ж законодавчий процес у питаннях житлово-комунальної реформи хоч якось зрушиться, переконана Тетяна Монтян, то це значно полегшить умови праці.

Джерело: Радіо «Західний полюс»