друкувати


Прикарпатські антимонопольники відзвітували за 2011 рік

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-03 03:45:04

В 2011 році на Прикарпатті було виявлено і припинено 100 порушень конкурентного законодавства. Це вдвічі більше, аніж у 2010. Таку статистику оприлюднили в територіальному управлінні Антимонопольного комітету в Івано-Франківській області.

Найчастіше зловживав своїм домінуючим становищем бізнес — це половина від усіх порушень. Переважно вони стосувалися харчів. Люди платили завищену ціну за продукти невідповідної якості. Зокрема так було і у випадку з продукцією птахофабрики з Київської області.

Другими в рейтингу порушників антимонопольного законодавства після приватного бізнесу йдуть державні установи та місцеві органи управління і підпорядковані їм підприємства. Зокрема у семи архітектурних бюро області завищували розцінки за виготовлену документацію, або ж виставляли рахунки за безкоштовні послуги.

Також інспектори контролюючого органу виявили факти самоусунення місцевої влади під час ціноутворення тарифів на воду для юридичних осіб.

Також до порушень антимонопольники віднесли стягнення плати в автосалонах на гарантійне обслуговування транспортних засобів. Загальна сума штрафів, які були стягнені з порушників у 2011 році склала півмільйона гривень.

Джерело: Радіо «Західний полюс»