друкувати


Мер і підприємці поговорили про проблеми у економіці Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-02 04:45:44

Розвиток економіки Івано-Франківська в минулому році залишив двояке враження. Про це йшлося на засіданні Дорадчої ради великих підприємств при міському голові. В місті на 20% зріс обсяг купівлі-продажу, однак на третину впали бюджетні відрахування від торгівлі.

Значно розвинулися підприємства харчової і машинобудівної галузі, однак знизився ріст будівництва. Останній показник, кажуть чиновники, виник ймовірно, через менші кошти від заробітчан.

Для підприємців засідання дорадчої ради стало нагодою ще раз озвучити свої проблеми. Традиційною з-поміж них є питання нормативно-грошової оцінки землі в Івано-Франківську. Від неї визначається розмір оренди і податку на ділянки. З теперішніми розцінками, зізнаються бізнесмени, ледве зводять кінці з кінцями. До того ж, стали поширюватися чутки про можливий ріст податків.

Чиновники підтвердили можливість зміни розцінок на оренду і плату за землю. Однак це залежить від центрального керівництва держави. Аби полегшити бізнес-клімат міста, у МВК висловили готовність ініціювати на сесії міськради пільги за користування територій для підприємств, які цього потребують найбільше.

Джерело: Радіо «Західний полюс»