друкувати


Податківці Прикарпаття активніше боротимуться із розкраданням бюджетних коштів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-02 02:45:43

Розкрадання бюджетних коштів — головна проблема та основний пріоритет роботи у 2012 податкових міліціонерів. З даного питання начальник управління податкової міліції ДПА в Івано-Франківській області частково оприлюднив кілька резонансних фактів.

Зокрема в одному з районів Прикарпаття зафіксовано розкрадання грошей держави на 21 мільйон гривень. крім того уже в січні цього року виявлені подібного роду шахрайства, що стосуються медичного обладнання. Фахівці кажуть, суттєві порушення фіксують в тендерних процедурах. По кожній проведеній операції бізнесмени заробляють гроші, а податки сплачувати не поспішають.

Особливими махінаторами є конвертаційні центри. Загальний обсяг проконвертованих коштів в одному із виявлених центрів становив 40мільйонів гривень, Сума несплачених податків 3,5 мільйона.

Під пильним наглядом податкових міліціонерів злочини пов'язані із використанням новітніх технологій. Популярні покупки через інтернет, як з'ясувалося, безконтрольні. Тож в новому році фахівці вираховуватимуть їх доходи та зводитимуть баланси. На контролі і різноманітні поповнення карток.

За 2011 рік. до зведеного бюджету країни, каже Василь Роїк мобілізовано більше 54 мільйонів гривень. З не меншим хистом працюватимуть і в 2012. За кілька місяців пообіцяв оприлюднити журналістам гарячі факти зі зловживань щодо ремонту доріг. Каже суми на це виділяють величезні, а результат невтішний.

Джерело: Радіо «Західний полюс»