друкувати


На колегії Івано-Франківської ОДА говорили про медицину та харчування у школах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-01 03:45:01

Приріст виробництва промислової продукції за підсумками 2011 сягнув більше 24,5%. В економіку Івано-Франківської області надійшло 148 мільйонів доларів іноземних інвестицій. В новий рік ввійшли без простроченої заборгованості із виплати зарплати бюджетникам.

І це ще не повний перелік позитивів виконання програми соціально-економічного розвитку та бюджету області за минулий рік, який оприлюднили на колегії. Серед проблем — неякісне планування місцевих бюджетів.

Зате в області буде «Вчасна допомога». За 20 хв у селі, та за 10 у місті. Стільки незабаром знадобиться часу каретам швидкої, аби добратися до пацієнта. Такий національний проект взялися впроваджувати на Прикарпатті.

Після медичних ноу-хау взялися обговорювати доповідну записку прокуратури щодо незадовільного стану харчування дітей у школах. Закиди правоохоронних органів про незабезпеченість учнів 1–4 класів харчуванням освітяни визнають. Однак тут ситуація неоднозначна. Адже сам бюджет не може забезпечити їжею усіх дітей. Фінансові надходження покривають лише 57% від потреби. Щодо самої якості їжі, теж є свої недоліки. Маргарин замість масла, не найкраще м'ясо — це результат проблемних тендерів.

Аби врегулювати ці питання голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк дав розпорядження підготувати два листи до Кабміну. Перший — щодо зміни порядку харчування дітей. Тобто пропонується забезпечувати безоплатною їжею не усіх учнів початкових класів, а лише з малозабезпечених сімей, сиріт та інших пільгових категорій. Другий стосується зміни до закону про державні закупівлі.

Джерело: Радіо «Західний полюс»