друкувати


У школах планується ввести мінімум 4 академгодини на тиждень для уроку фізкультури

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-31 02:45:44

В Україні з нового навчального року планується введення мінімум чотирьох академічних годин на тиждень у загальноосвітніх школах для уроку фізкультури, і надалі збільшення кількості уроків фізкультури в школі до щоденних.

Про це в ході розширеної наради керівників спортивних установ України заявив Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

За його словами, "новий державний стандарт дозволяє 51% (навчального часу виділяти) на варіативну частину, але вона не може бути абсолютно вигаданою творчістю місцевого колективу. Це може бути варіативна частина за розробленими і затвердженими державними програмами... Ми повинні за рахунок варіативної частини ввести хоча б чотиригодинне, з нового навчального року, а далі, можливо, і щоденне... фізкультурне виховання", - сказав міністр освіти.

Крім того, він підкреслив, що найближчим часом Міносвіти винесе на розгляд уряду питання дотримання будівельних стандартів, згідно з якими в ході нового житлового будівництва неподалік від новобудов повинні розташовуватися спортивні майданчики для дітей.

"Нам треба обов'язково звернутися до уряду щодо будівельних норм, щоб це питання було поставлене під контроль", - заявив Д.Табачник.

Варто відзначити, що в ході свого виступу голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка підкреслив: "Турбує те, що, коли сьогодні будуються нові будинки, ми забуваємо, що повинні бути спортивні майданчики... за місцем проживання. Наскільки я розумію, ніхто не скасовував ці норми, але... сьогодні це існує тільки на папері".

Нагадаємо, раніше Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України виступило з ініціативою з 1 вересня 2012р. скасувати оцінки з фізкультури в українських школах.

Джерело: Освітній портал