друкувати


Високі депозитні відсотки в українських банках дуже часто виявляються обманом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-27 04:10:05

Високі депозитні відсотки в українських банках дуже часто виявляються обманом.

Так, фінустанови, пропонуючи вклади під 25%, прописують договори таким чином, щоб максимально знизити реальну ставку депозиту.

"При більш детальному вивченні умов депозиту з'ясовується, що ставка 24% нараховується тільки за останній (дванадцятий) місяць розміщення вкладу (у перерахунку на календарний місяць), а в попередні місяці діє набагато нижча ставка. У підсумку реальна прибутковість депозиту далека від декларованої банком", - розповів президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Також однією їз "заманух", було підвищення ставок до обіцяного в рекламі відсотка тільки за умови поповнення рахунку вкладником і збору певної суми грошей на депозиті, зазначеної в договорі.

Також клієнтам часто нав'язують інші послуги. Наприклад, змушують відкрити пластикову карту, на яку після закінчення терміну договору обіцяють перевести депозит і відсотки без комісії. Якщо ж клієнт захоче забрати свій вклад, йому доведеться за це заплатити.

Як повідомлялось, за 2011 рік населення України поклало на банківські депозити більше 36 мільярдів гривень, що на 13% більше, ніж у 2010 році.

Джерело: ТСН