друкувати


Як не постраждати від сильних морозів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-27 05:30:36

Холод — гарант вічної молодості. Однак коли на вулиці нижче −10 за Цельсієм, про можливості додаткового збереження не йдеться. Мінохорони здоров'я опублікувало на своєму сайті актуальні поради як уникнути переохолодження.

Небезпечне воно не лише банальною застудою. При незвично низькій температурі повітря найбільше страждають люди із серцево-судинними захворюваннями. Адже вихід на вулицю у мороз зумовлює надто різке звуження судин.

Законному настанню зими медики радіють. Адже біоритми людини впродовж століть налаштовані відповідним чином і на холодну пору року. Однак різке зниження температури — це завжди більша кількість пацієнтів зокрема у судинних хірургів та кардіологів.

Нині, каже кардіолог Андрій Витриховський, така тенденція уже спостерігається. Однак пік холодів, як і неприємностей, пов'язаних з ними, ще попереду. А зокрема — у найближчий вікенд.

Лікарі радять за можливості не виходити з дому вранці, дочекатися денного пом'якшення температур. Дерматологи додають — представникам обох статей у морозну погоду не варто ігнорувати захиcні кріогенні креми. У їх складі — силікон, який врятує від обвітрення, лущення шкіри та серйозніших наслідків на кшалт обмороження.

Окрім загального захисту обличчя, особливу увагу варто приділити і окремим його частинам. Вони замерзають найпершими, адже через тонкий жировий шар є найнезахищенішими.

Тим, хто боїться погладшати, до низькокалорійних дієт — зась. Адже частково від низьких температур рятує поживна їжа. До речі, морози лютуватимуть на Прикарпатті ще мінімум тиждень.

Джерело: Радіо «Західний полюс»