друкувати


"Простір модерну" Леона Кондрачука

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-26 02:30:20

«Простір модерну». Це середовище, у якому ожили роботи художника Леона Кондрачука. До експозиції потрапили близько півсотні полотен. Усі вони виконані у характерній авторській манері, яка є надзвичайно впізнаваною, однак у різний час.

Загалом це добірка робіт, створених художником за останні чверть століття. Їх об'єднує чіткий стилістичний напрямок — полотна написані у стилі постмодернізму.

Постмодернізм — відомий напрямок у мистецтві. На теренах наших земель, пригадує Леон Кондрачук, він тривалий час зазнавав чималих утисків. Тепер, каже художник, можна творити все що завгодно — аби лише глядачеві сподобалось. Однак такий мистецький конформізм цьому авторові не притаманний.

Полотно Леона Кондрачука «Ключ до почуттів» свого часу вподобав ще Опанас Заливаха. У експозиції є серії робіт, створені у середині 90-х. А також зовсім свіжі, близько десятка написаних місяць тому, і навіть цьогорічні. До останніх належить «Перепустка до раю». Пазли які змінюють свій вигляд з кожним поглядом на них — так характеризують його доробки перші глядачі. Виставка «простір модерну» діятиме до 5 лютого.

Джерело: Радіо «Західний полюс»