друкувати


Білкова дієта ефективніша за вуглеводну

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-24 11:45:38

Дієта з високим вмістом білка і регулярні візити дієтолога - найбільш дієвий спосіб схуднути для молодих жінок. Як показало нове дослідження, проведене в Австралії, такий спосіб дозволяє добитися майже удвічі кращих результатів у порівнянні з вуглеводною дієтою, пише The West Australian.

Це дослідження проводилося в Університеті Сіднея (Австралія). Учені з'ясували, яким чином дієта, тренування і зміни в поведінці відбивалися на вазі 71 жінки 18-25 років із зайвою вагою і ожирінням за рік.

Учасниць дослідження в довільному порядку посадили на дієту, багату білком, або на дієту, багату вуглеводами. У цілому обидві дієти мали однакову енергетичну цінність, концентрацію клітковини і насиченого жиру. Також всі учасниці зустрічалися з дієтологом, щонайменше, раз на місяць, і ходили щодня протягом 30 хвилин.

Через 12 місяців у всіх жінок фіксувалося значне зниження ваги. Проте жінки, що сиділи на білковій дієті, скинули майже удвічі більше кілограмів, ніж жінки, що дотримувалися вуглеводного раціону. Також учасниці з першої групи заявляли, що довше відчували насичення, відзначали позитивний вплив дієти на самооцінку, і у них не знижувався рівень заліза.

Джерело: Освітній портал