друкувати


Фахівці Управління Держтехногенбезпеки Івано-Франківщини переймаються безпекою громадян

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-24 09:30:31

Правил безпеки життєдіяльності навчали мешканців Городенківщини Івано-Франківської області.

В одному із найбільших сіл району – Чернятині – працівники Управлінь Держтехногенбезпеки та МНС провели комплексне відпрацювання, до участі в якому запросили фахівців РЕМу, газового господарства, представників органів місцевого самоврядування.

Захід охопив найширші верстви населення та був спрямований на те, щоб нагадати людям, що саме необережність, халатність і легковажне ставлення до власної безпеки часто можуть мати жахливі наслідки.

«Чернятин обрали для проведення відпрацювання зовсім невипадково, – пояснює начальник Городенківського районного відділу Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області Василь Бережніцький. – За останні п’ять років у селі виникло 6 пожеж, котрі забрали життя трьох осіб. Жертвами таких нещасть стають здебільшого самотні люди похилого віку та громадяни, котрі зловживають алкоголем. Саме тому під час заходу особливу увагу ми звертали на ці категорії населення».

«У нашому селі є 6 неблагополучних сімей та 44 громадяни похилого віку, – каже голова Чернятинської сільської ради Марія Олексіївна Хома. – Звісно, ми намагаємося самі пояснити їм, чому потрібно дотримуватися правил безпеки в побуті. На жаль, це спрацьовує не завжди. Зовсім по-іншому вони реагують на почуте від людей у погонах. Така інформація змушує обивателів задуматися та поглянути на проблему набагато серйозніше».

Того дня працівники Управлінь Держтехногенбезпеки та МНС, електро- та газового господарств, депутати сільської ради відвідали чимало осель. Фахівці розповідали людям, як правильно користуватися печами, електрообігрівальними приладами. Навіть незначні, на перший погляд, порушення правил їх експлуатації можуть призвести до пожеж із непередбачуваними наслідками, отруєнь чадним газом та інших лих. Крім того, людям роздали застережливі листівки.

Чимало цікавого та пізнавального дізналися від людей у погонах і чернятинські школярі. Перед третьокласниками Чернятинської загальноосвітньої школи виступили фахівці Управління Держтехногенбезпеки в області. Вони нагадали дітям правила поводження з вогнем у побуті, розповіли про небезпеки, котрі чигають на необережних громадян поблизу водойм узимку. Школярі також отримали яскраво ілюстровані пам’ятки.

Такий захід матиме неабияку користь для мешканців села, - переконана голова місцевої сільської ради Марія Хома. У цьому напрямі чернятинські депутати та представники Городенківського райвідділу Управління Держтехногенбезпеки в області працюватимуть і надалі, адже мета у них спільна: запобігти трагедіям і зберегти якомога більше людських життів.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області