друкувати


На Івано-Франківщині експорт вдвічі перекриває імпорт

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-23 12:30:36

Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Івано-Франківської області, за січень–листопад 2011 року, складає 845,7 млн дол. США, інформує Головне управління статистики в області.

Показник імпорту на Івано-Франківщині за згаданий період - це 973,8 млн дол. США.

Проти січня–листопада 2010 року обсяги експорту зросли у 2 рази, імпорту – в 1,7 рази. Коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 0,87.

Довідково: Партнерами Івано-Франківської області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти з 94 країн світу.

До країн Європейського Союзу експортовано більше 46% усіх товарів, до країн СНД – майже 37%.

Імпорт з країн СНД - половина від загального обсягу, з країн Європейського Союзу  майже 35%. Найбільші експортні поставки здійснювалися до Російської Федерації, Польщі, Туреччини, Румунії, Угорщини, Італії, Білорусі та Чехії. Майже половина обсягів обласного імпорту надійшла з Російської Федерації. Вагомими були і надходження з Німеччини, Бразилії, Польщі та Італії.

У товарній структурі експорту Івано-Франківщини провідну позицію займали обсяги продукції хімічної і пов’язаних з нею галузей промисловості, виробництва пластмас, полімерних матеріалів, мінеральних продуктів. Вагомими були і обсяги відвантажень механічних та електричних машин, деревини та виробів з деревини, паперу та картону, шкір необроблених і вичищених.

Серед імпортних надходжень найбільша питома вага припадала на продукцію хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, мінеральні продукти, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, механічні та електричні машини, готові харчові продукти, папір та картон.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА