друкувати


Криза знизить ціни на квартири

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-20 02:40:47

У 2012 році тенденція до подешевшання житла збережеться через кризову ситуацію на ринках, вважає директор Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону Олександр Непомнящий.

"Якщо говорити про тенденції вартості на ринку житла, то можна сказати, що криза вплинула в цій ситуації позитивно. І забудовники справді відмовляються від тієї рентабельності, яка була. І на значній частині ринків, зокрема в Києві, житло стає дешевшим", - зазначив Непомнящий.

За його словами, сьогодні немає банківських кредитів та іпотеки, тому немає спекулятивної складової, яка змушувала б швидше будувати житло.

"Тому інвестор не несе гроші в житловий сектор. І, на жаль, немає того темпу житлового будівництва. Хоча за оперативними даними, в місті Києві, в порівнянні з 2010 роком, в 2011 році введено в експлуатацію на 5% більше житла", - повідомив чиновник.

Як повідомлялось, реальна ціна одного квадратного метра житла у столиці складає 700-800 доларів у монолітно-каркасних висотках, і 500-600 доларів у цегляних будинках висотою до 9 поверхів.

Джерело: ТСН