друкувати


Соціальні працівники та благодійники вирішили об’єднати зусилля

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-18 10:30:05

Проблема соціальної адаптації дітей-сиріт та людей з особливими потребами сьогодні є однією з найбільш нагальних на Прикарпатті і потребує якнайтіснішої координації зусиль державних установ, благодійних організацій, засобів масової інформації та бізнесу.

В цьому переконані учасники тематичної наради, яка відбулась сьогодні в приміщенні офісу Благодійної організації «Мій край». В ході зібрання, учасниками якого, зокрема, стали голова БО «Мій край» Андрій Матійчик, директор Івано-Франківського міського центру соціальних служб для молоді Леся Дикун, представники благодійницьких кіл та регіональних масової інформації, було досягнуто попередніх домовленостей щодо підписання меморандуму між Міським центром соціальних служб для молоді та БО «Мій край» про спільну діяльність в напрямку реалізації деяких соціальних ініціатив.

Зокрема, Л.Дикун зобов’язалась організувати для керівництва та працівників зазначеної благодійної організації екскурсію в діючий в Івано-Франківську центр соціальної адаптації інвалідів «Дивосвіт», де представники «Мого краю» матимуть змогу особисто ознайомитись з досвідом впровадження сучасних дієвих методик соціалізації людей з особливими потребами через їх залучення до творчої праці. Крім того, планується проведення цілої низки спільних адаптаційних програм для дітей-сиріт та дітей-інвалідів. Зокрема, пані Дикун висловила пропозицію спроектувати кращі практики проекту «Через творчість до професії», досвід участі в якому спільно з ГО «Лада» має Міський центр соціальних служб для молоді, на проблему подолання конфліктних ситуацій в дитячому та підлітковому середовищі. Цікавою є також ідея щодо привчання вихованців інтернатних закладів до самостійного дорослого життя на прикладах звичаїв нашого народу. «Ну, скажімо, - хіба не корисно буде майбутнім хазяйкам, - розповідає прес-секретар БО «Мій край» Оксана Говера, - дізнатись, з яких саме 12 традиційних страв складається меню різдвяного столу і як ті страви готувати? Або, наприклад, що має входити до традиційного великоднього кошика…».

Автор: Сергій БІЛИЙ