друкувати


На Івано-Франківщині зберігається тенденція до збільшення кількості пожеж

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-13 05:45:18

На Прикарпатті має місце тенденція до збільшення кількості пожеж. Про це розповів сьогодні, під час прес-конференції в Івано-Франківському аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення начальник управління МНС України в Івано-Франківській області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький.

З його слів, протягом минулого, 2011 року на території області сталося 1693 пожежі. Ця цифра є на 29% вищою, ніж кількість пожеж (1201), які трапились в році 2010-му.

«За статистикою, - стверджує головний рятувальник області, - в минулому році в області щодоби виникало в середньому 5 пожеж, тобто практично кожні 5 годин ставалась пожежа».

Особливо небезпечними, на думку рятувальників, є пожежі в помешканнях громадян, в сільській місцевості, а також у важкодоступних місцях та місцях з обмеженими видимістю і доступом повітря. Гасіння пожеж у таких місцях здійснюється з використанням бійців газо-димозахисної служби (ГДЗС), роботи яким також додалося минулого року у порівнянні з попереднім. Так, за словами пана Чернецького, в 2011 році за участю ланок ГДЗС було ліквідовано 121 пожежу, що більш як на 23% більше, ніж в 2010 році.

Автор: Сергій БІЛИЙ