друкувати


Світові експерти бачать в Україні перспективи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-13 02:45:12

Експерти однієї із найбільших у світі банківських груп HSBС (Hongkong and Shanghai Banking Corporation) вважають, що до 2050 року список провідних економік світу розшириться з 30 до 100 країн і Україна займе у ньому 40-е місце.

Сприятиме цьому, вважають фахівці, система освіти та розвиток законодавчої бази, повідомляє bfm.ru.

Експерти також вважають, що населення країни скоротиться приблизно до 36 мільйонів осіб з нинішніх 45 мільйонів осіб.

Експерти також передрікають, що 19 з 30 провідних (на даний момент) економік світу будуть представлені країнами, які сьогодні відносяться до країн, що розвиваються.

Раніше один із конгресменів США також заявив, що Україна входить в першу п'ятірку найбільш перспективних економік світу, на рівні з такими країнами як Китай, Індія і Сингапур.

Як повідомлялось, у рейтингу темпів розвитку економіки за минуле десятиліття Україна опинилася на 14-му місці між ОАЕ (15 місце) та Таїландом (13 місце). Вітчизняний ВВП зростав із середньою швидкістю трохи менше 5% на рік.

При цьому варто відзначити, що раніше авторитетний журнал Forbes склав список країн, в яких економіки перебувають в найгіршому стані. Четверте місце у цьому антирейтингу дісталося Україні.

Forbes писав, що ця країна, багата на мінеральні ресурси і родючу землю, могла б бути лідером за економічними показниками в Європі, однак на ділі ВВП на душу населення не досягає навіть показників Сербії та Болгарії. Річна інфляція в Україні становить близько 10%, а ВВП країни в 2009 році скоротився на 15%.

Джерело: ТСН