друкувати


Знову про гуртожитки: Івано-Франківська влада розпочала перемовини з енергетиками та газовиками

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-12 10:30:11

У пошуках компромісу. В Івано-Франківську влада розпочала перемовини з енергетиками та газовиками щодо переведення на прямий розрахунок за надані послуги мешканців гуртожитків.

Нагадаємо, проблема виникла після комунальної реформи. Раніше за спожиті у гуртожитках електрику та блакитне паливо постачальникам сплачували ЖЕО. Тепер, коли житлові споруди перейшли на баланс ЄРЦ, останні почали ініціювати підписання прямих договорів. Адже через існуючу донині систему розрахунку мешканці гуртожитків мали більший тариф на електрику.

Однак досі знайти компроміс у цьому питанні, стверджують представники ЄРЦ, через непоступливість сторін не вдавалось. Нині ж у присутності преси, влада та енергетики з газовиками таки знайшли точки дотику. Усі учасники діалогу задекларували готовність вирішити питання. Щоправда цього, аби одразу вирішити проблему, поки що замало.

Тож тепер сторони думатимуть як створити умови для переходу на прямі розрахунки за електрику та газ мешканців гуртожитків. Ця потреба нині стоїть перед жителями 20-ти таких будинків.

Джерело: Радіо «Західний полюс»