друкувати


Ціни в он-лайн магазинах можуть різко вирости

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-11 04:10:28

За підсумками 2011 року населення витратило на покупки через інтернет магазини більше 2,5 млрд доларів, повідомив голова Асоціації учасників електронного бізнесу Павло Сідельов.

При цьому варто зазначити, що це лише підрахунок по оплаті банківськими картками, терміналами самообслуговування та платіжними системами. Розрахунки з он-лайн магазинами готівкою не враховувались.

"За нашою експертною оцінкою, обсяг інтернет-торгівлі в 2011 році в грошовому еквіваленті склав 1,5-2 млрд євро. Це більше на 30-50%, ніж у 2010 році, адже тоді був сильний спад. Скоріш за все ця цифра ближча до 2 мільярдів або і навіть суттєво перевищує цю суму", – стверджує Сідельов.

Однак, оскільки 90% інтернет-магазинів (а їх від 7 до 10 тисяч) приймають оплату готівкою, то підрахувати реальний обсяг торгівлі досить складно, додає він.

Як повідомлялось, через новий законопроект Кабміну третина інтернет-магазинів може закритись, а у тих, які залишаться ціни різко підскочать.

Такі наслідки, за прогнозами експертів, може мати прийняття депутатами законопроекту "Про торгівлю" ініціатором якого є Кабінет міністрів.

Нагадаємо, на сьогоднішній день 8% українців купують товари та послуги через Інтернет. У свою чергу, соціологи прогнозують, що до 2020-го року вже кожен другий українець стане постійним клієнтом онлайн-магазинів.

Джерело: ТСН