друкувати


За чотири дні нового року надійшло 172 тисячі заяв від "спрощенців"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-10 10:30:04

Цього тижня до податкових органів України надійшло 172 118 заяв від підприємців про перехід на нову модель спрощеної системи оподаткування.

Серед лідерів – Луганська область. Там із заявами до податкової звернулися 34 тис. платників. В Донецькій області вже визначилися із відповідною категорією платника 26 тисяч „спрощенців”.

Планується, що загалом на спрощеній системі працюватимуть 1,2 млн платників.

Нагадаємо, що відповідно до внесених змін в спрощену систему оподаткування, всі платники поділяються на чотири категорії в залежності від обсягу отримуваної виручки. Прийнятну для себе категорію підприємець обирає за власним бажанням.

Ознайомитися з усіма необхідними документами щодо умов переходу на спрощену систему оподаткування, формою свідоцтва платника єдиного податку, порядком видачі свідоцтва, формою та порядком подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, а також формою розрахунку доходу за попередній календарний період можна на веб-сайті ДПС України.

Державна податкова служба просить платників не зволікати та вчасно подати заяви. Кінцевий термін їх подання – 25 січня 2012 року.