друкувати


Чорнобильці запевняють, що найгірші очікування таки справдилися

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-06 10:10:08

Шановні побратими-чорнобильці!

Наші найгірші очікування таки справдилися. Нас у черговий раз обдурили, потоптавшись по наших душах, походивши по наших головах, травлячи нас газами, луплячи дубинками вони, зрештою вичавили із себе обіцянку про нібито європейські пенсії для чорнобильців. Але замість обіцяних 3, 4, 5 тисяч гривень ми одержали з 1 січня 1800, 2000, 2500 гривень за 3, 2, 1 групу інвалідності відповідно. Нічого не скажеш, гідна пенсія для героїв-ліквідаторів, як вони люблять нас називати на всіляких урочистостях. Мимоволі розкладаєш свій сімейний бюджет і розумієш, що цих грошей вистачить лише на тиждень лікування, а для підтримки своєї життєдіяльності ми змушені лікуватися щонайменше два тижні щомісяця. Про решту видатків вже мова і не йде. Забираючи ці кошти із сімейного бюджету, ми стаємо дармоїдами і тягарем для рідних і близьких.

У той же час для декого при нарахуванні пенсії врахували умовно нараховану заробітну плату за 1986 як за 2002-2003 роки, тому наші «лизунчики» і одержали від 3,5 до 7 тисяч гривень. А це знову створює напругу і гризню між нами, провокує на протести, а різноманітні кухонні, диванні, кишенькові громадські організації знову активізувалися, сіючи між нами розбрат. Міський соцзабез вже півтора року ігнорує рішення судів про виплату належних нам коштів, хоча мова йде не про мільйони, як заявляли з високих трибун, а про тисячу – вісім тисяч гривень. Судді апеляційного суду собі «колядують», чиновники з усмішками на обличчі співають нам осанну. А наші справи так ніхто і не розглядає і вони припадають пилюкою у чиїхось шухлядах...

Така ж картина і в інших областях. Тому ми пропонуємо на виборах не підтримувати жодну із партій. Нам важливіше на 26 квітня і 14 грудня зустрітися біля каплички «Чорнобильський Спас», пом’янути тих, хто вже відійшов у заобрій, відвідати на Провідну неділю могили своїх родичів, тішитися життю, радіти тому, що прожили ще один рік і в міру своїх сил докладати зусиль до побудови своєї держави. Бо попри незгоду із діями чиновників залишаємося і є патріотами України, націоналістами, якщо хочете.

З Новим роком і Різдвом Христовим Вас, дорогі побратими, Божого благословення Вам та вашим родинам!

Коломийська громадська організація інвалідів "Союз Чорнобиль України"