друкувати


Фісташки допоможуть зміцнити судини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-04 03:45:41

Учені стверджують, що якщо людина регулярно включатиме до свого раціону фісташки, вона допоможе зміцнитися власним судинам. Дослідники з'ясували, що фісташки сприяють зниженню роботи ферменту SCD, важливого для метаболізму "поганого" холестерину, і на 9% знижують можливість отримати ішемічну хворобу серця.

Лікарями було встановлено, що завдяки механізму дії, здатному знизити холестерин у крові, фісташки є здоровим доповненням в щоденному раціоні для запобігання ризику серцево-судинних захворювань.

Вчені університету Пенн-Стейт і Центру дослідження харчування людини USDA Beltsville (США) з'ясували, що позитивні якості фісташок полягають у біологічно активних речовинах у їх складі, такими речовинами є волокно і фітостероли, які виявляються залежно від вжитої кількості.

Фахівці пояснюють, що багато жирів у фісташках (практично 90%) є "хорошими", оскільки істотно знижують холестерин. Окрім того, фісташки є потужним джерелом волокна, яке у тому числі знижує поглинання холестерину. Також у фісташках містяться 8 живильних речовин, до яких належать тіамін, мідь, марганець, калій, вітамін B6, магній і фосфор.

Джерело: Освітній портал