друкувати


Українці активно готуються до Нового року і шукають в інтернеті усі святкові "інгредієнти"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-29 05:10:13

Новорічні пісні, рецепти олів'є та навіть самогон. Українці активно готуються до Нового року і шукають в інтернеті усі святкові "інгредієнти". Напередодні свята у мережі навіть оживають святкові ялинки, йдеться в сюжеті ТСН.

До традиційних запитів про соцмережі, фільми, авта чи "полуничку" долучаються і святкові.

Традиційна новорічна страва оселедець під шубою показує зріст у 5 разів. Ця страва, за статистикою "Яндекс-Україна" – один із лідерів пошуку і друга за популярністю серед рецептів класичних новорічних страв.

Незаперечний лідер - салат олів'є. Найбільше українців цікавить, яким він має бути насправді.

Та просто наїстися, свідчать пошукові сайти, українцям замало.

Їх цікавлять і хмільні напої. Причому не шампанське чи горілка. Одні з лідерів пошуку – вино і самогон. Точніше, рецепти їхнього приготування в домашніх умовах.

Між тим, найпопулярніший новорічний коктейль в Інтернеті мав нуль градусів. Це не заморські мохіто чи маргарита, а звичаний молочний.

Мільйони інтернет-запитів доводять - українських свят без співів та вітань не буває. Цьогоріч у пошуковій моді - класичні колядки та щедрівки.

Шукають в Інтернеті і карнавальне вбрання. Причому, костюмна географія така ж розмаїта, як і сам одяг. У Франківську – хіт пошуків - костюм їжачка.

А от лідер Ужгорода – капітан Джек Горобець та гноми, харків'яни хочуть перевдягтися на Сніговичків. А столиця – у відьом та вампірів.

А ось іще одна героїня новорічних інтернет-пошуків. Ялинка з Майдану незалежності. Ні темного лісу, ні хитрих лисиць вона не бачила. Хіба що драконів, Дідів Морозів і туристів. А ще - постійні насмішки.

Але святкувати та випивати, доводить інтернет-статистика, варто з розумом. У 2010-ому, за 5 хвилин до Нового року інтернет повнився запитами - "Як згадати, хто я такий".